Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αντιμνημονιακοί στη Β΄ Πειραιά

Επειδή της τελευταίες μέρες η "λαϊκή δεξιά" έχει γίνει ψωμοτύρι και χρησιμοποιείται ευρέως από νεόφερτους που επαίρονται ότι δεν ήταν ποτέ αφισοκολλητές, είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα διαχωρισμό.
Για κάποιους η λαϊκή δεξιά αποτελεί την κατάληξη σε μια σειρά θεωρητικών αναζητήσεων που συνήθως έχουν αφετηρία τα εφηβικά χρόνια και πολλές φορές ταυτίζεται με ευκαιριακές επιλογές για ιδιοτελέις σκοπούς.
Κάποιοι που πιστευόυμε εδώ και χρόνια στις Αρχές και τις Αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης,που θεωρούμε τίτλο τιμής ότι υπήρξαμε αφισοκολλητές της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, που αναλώσαμε μήνες και χρόνια σε εσωστρεφείς διαδικασίες στα γραφεία της Μπενάκη αλλά που κάθε φορά που ο Πρόεδρος (ανεξάρτητα από το πρόσωπο) είχε ομιλία στην Περιφέρεια δίναμε βροντερό παρόν έχουμε την ιδιορυθμιά να θεωρούμε ότι η λαϊκή δεξιά αποτελεί την ιδεολογική έκφραση των νοικοκυραίων Ελλήνων που υπηρέτούσαν τη στρατιωτική τους θητεία αισθανόμενοι ότι αποτελεί το ελάχιστο χρέος προς την πατρίδα, που η δουλειά τους αποτελούσε το μέσο για να επιβιώσει η οικογένειά τους, που η πίστη τους στην Ορθοδοξία ταυτιζόταν με τον κοινωνικό τους βίο, που τους ενδιέφερε η τιμή και η αξιοπρέπειά τους περισσότερο από τα θεσμικά αξιώματα.
Όλοι εμείς νιώσαμε υπερήφανοι που ο Α.Σαμαράς με την επιστροφή του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής, ξανάβαλε στο δημόσιο διάλογο τον όρο της λαϊκής δεξιάς. Η παράταξη διαθέτει γνήσιους εκφραστές της οι οποίοι έχουν τιμήσει στο παρελθόν με το ήθος τους την παράταξη κι έχουν πολλά να προσφέρουν και στην πατρίδα.
Η εμμονή της Κυβέρνησης Παπανδρέου στο Μνημόνιο και η απομόνωση που ένιωσε ο Α.Σαμαράς εκφράζοντας την αντίθεσή του για να έπειτα από δύο χρόνια μας δεσμεύει να αντισταθούμε και να συμβάλλουμε στην ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και το αδιέξοδο που έχει προκύψει απο αυτήν.
Στις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε για τη Δημοκρατική Αντιμνημινιακή Πρωτοβουλία και τη δράση της στην περίφέρεια του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου